TV-serie over kroostrijke Duggarfamilie afgevoerd na pedofilieschandaal

17/07/15 om 04:07 - Bijgewerkt om 04:07

Het tv-programma '19 Kids and Counting', over de streng christelijke Duggar-familie en hun 19 kinderen, wordt definitief geschrapt. Het was eerder onderbroken door zender TLC nadat was gebleken dat de oudste zoon "onbehoorlijke contacten" had gehad met kinderen, onder wie sommige van zijn zusjes.

TV-serie over kroostrijke Duggarfamilie afgevoerd na pedofilieschandaal

De Duggars © /

De feiten dateren van om en bij 13 jaar geleden. De toen 14-jarige Josh Duggar gaf, in de loop der tijden, toe dat hij rond die tijd onbehoorlijke contacten had met 5 minderjarige meisjes, van wie 4 zusjes. De familie had daarop gereageerd door hem vrijwilligerswerk te laten doen, en door een slot op de slaapkamer van de meisjes te plaatsen.

'Doodstraf'

Het schandaal wekte des te meer verontwaardiging omdat de Duggars heel snel anderen de les lezen over zedenverwildering. De familie staat een strenge levensstijl voor waarbij verloofden pas op de huwelijksdag voor het eerst zoenen. Ook voerde ze campagne om transgenders te beletten gebruik te maken van vrouwentoiletten. Vader Duggar had er publiekelijk voor gepleit dat op pedofiele handelingen de doodstraf zou komen te staan. Maar de pedofiele daden van zijn eigen zoon had hij via een bevriende agent zonder gevolg laten klasseren.

Toen het schandaal losbarstte had zender TLC de reality-tv-show over de familie, die tot vijf miljoen kijkers haalde, geschorst. Nu beslist de zender om hem helemaal af te voeren.

(RR)

Lees meer over:

Onze partners