TV-reporter neemt ontslag tijdens journaal: 'Fuck it' (video)

22/09/14 om 23:29 - Bijgewerkt op 23/09/14 om 00:13

Charlo Green, journalist bij de tv-zender KTVA in Alaska, onthulde eerst dat zij de eigenares is van de Alaska Cannabis Club die in haar verslag rond de mogelijke legalisering van marihuana werd opgevoerd. 'Niet dat ik veel keus heb maar, fuck it, ik neem ontslag'.

TV-reporter neemt ontslag tijdens journaal: 'Fuck it' (video)

Charlo Green, sinds haar ontslag heeft ze haar profielfoto op YouTube gewijzigd. © /

Het live ontslag leidde tot verbijstering bij de presentatrice van het journaal, die zich meteen verontschuldigde voor de vloek in de uitzending. Het was vooral de vloek die in eerste instantie indruk maakte - publieke tv in de Verenigde Staten wordt geacht een vloekvrije omgeving te zijn.

Het tv-station KTVA heeft zich ook verontschuldigd en bevestigd dat Green is ontslagen.

Stemming

Green, van haar kant, heeft op YouTube wat uitleg verschaft over haar gedrag en vooral een vurig pleidooi gehouden voor legalislering. Ze staat, zo zei ze ook al in het journaal, volledig aan de kant van legalisering, en van de verdediging van individuele vrijheden. Het kan toch niet, zo liet ze weten, dat bijvoorbeeld een briljante student die wat pot rookt daardoor zijn carrière in rook ziet opgaan. Daarom heeft ze de Alaska Cannabis Club opgericht waarvan de leden uitvoerig, en zonder dat vermeld werd dat Green bij de Club betrokken was, in haar reporage tijdens het journaal aan het woord kwamen.

Alaska is in een zwaar politiek gevecht gewikkeld. De bevolking moet op 4 november stemmen of het bezit van een kleine hoeveelheid pot legaal wordt, dan wel dat cannabisbezit alleen kan voor medische doeleinden of, derde mogelijkheid, onder alle omstandigheden verboden blijft.

(RR)

Lees meer over:

Onze partners