Turkse luchtmacht valt jihadi's aan in Syrië

29/01/14 om 22:16 - Bijgewerkt om 22:16

Gevechtsvliegtuigen van de Turkse luchtmacht hebben een konvooi van de extremistische groep Islamitische Staat in Irak en Syrië aangevallen in het noorden van dat laatste land.

Turkse luchtmacht valt jihadi's aan in Syrië

Een F-16 van de Turkse luchtmacht. © REUTERS

Dat meldt de Turkse krant Today's Zaman op basis van informatie van Turkse strijdkrachten. Turkse straaljagers zouden een aantal voertuigen van de aan Al-Qaeda gelieerde Syrische groepering hebben aangevallen. De aanleiding voor de actie was een vuurgevecht bij een Turkse grenspost op de Syrische grens. Het is onbekend of daarbij slachtoffers zijn gevallen.

Clandestiene Bases

De jihadi's zouden mogelijk ook in Turkije zelf zitten. Eerder vandaag meldde de chef van de Israëlische militaire inlichtingendienst dat terroristen van Al-Qaeda, die in Syrië vechten tegen het bewind van president Bashar al-Assad, bases hebben in Turkije.

Generaal-majoor Aviv Kochavi wees tijdens een conferentie stippen aan op de kaart van Turkije, waar volgens hem trainingskampen van de terreurorganisatie zijn gevestigd.

De Turkse regering spreekt tegen dat het onderdak biedt of steun verleent aan groepen die iets met Al-Qaeda te maken hebben. Het land laat wel rebellen van het Vrije Syrische Leger toe. (Elsevier/Tom Reijner/TV)

Onze partners