Turks leger schiet terug na nieuwe Syrische aanval

05/10/12 om 23:42 - Bijgewerkt om 23:42

Het Turkse leger heeft opnieuw Syrische doelen onder vuur genomen nadat een uit Syrië afgevuurde mortiergranaat op Turks grondgebied terecht was gekomen.

Turks leger schiet terug na nieuwe Syrische aanval

© Reuters

Na de beschietingen van woensdag heeft het conflict tussen de twee buurlanden weer een nieuwe wending gekregen. De gouverneur van de grensstreek Hatay bevestigde op televisie dat het Turkse leger een Syrische mortierinslag onmiddellijk met beschietingen heeft beantwoord.

Dreiging

De dreigende woorden van de NAVO en de door het Turkse parlement aangenomen wet die een inval in Syrië mogelijk maakt, leken een afschrikkende werking te hebben op de Syriërs.

Het regime van Syrië maakte excuses en de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan bedaarde de gemoederen door te zeggen dat Turkije niet op oorlog uit is.

Maar de verzoenende toenaderingen blijken voor niets te zijn geweest. Vrijdag stonden de legers weer lijnrecht tegenover elkaar.
Homs
In het binnenland van Syrië gaan de gevechten tussen het regeringsleger en de vrijheidsstrijders onverminderd door.

De stad Homs werd heftig onder vuur genomen door het leger van president Bashar al-Assad. Lokale mensenrechtenorganisaties spreken van de ergste bombardementen in vijf maanden.(Elsevier/Servaas van der Laan/TV)

Lees meer over:

Onze partners