Turkish Airlines ontslaat 211 ‘gülenisten’

Turkish Airlines © REUTERS

De Turkse nationale luchtvaartmaatschappij Turkish Airlines heeft maandag aangekondigd 211 medewerkers te ontslaan. De reden is hun vermeende banden met prediker Fethullah Gülen, van wie president Erdogan gelooft dat hij achter de mislukte staatsgreep zit.

In een persbericht legt Turkish Airlines zijn beslissing uit. ‘In het kader van noodzakelijke maatregelen tegen het regime van Gülen’, klinkt het, en tegen ‘gedrag dat in strijd is met ons land en ons bedrijf.’

Turkish Airlines wil door de beslissing ‘zijn verantwoordelijkheid blijven nemen en bijdragen aan de democratie.’ De luchtvaartmaatschappij, een van de speerpunten van de Turkse economie, is vertegenwoordigd op 284 luchthaven in 113 landen. In 2015 boekte het bedrijf 65% meer winst dan het jaar ervoor. Dit jaar gaat het Turkish Airlines minder voor de wind door de verslechterde veiligheidstoestand in zijn hub, de luchthaven van Istanboel. Daar werd op 22 juni een aanslag gepleegd, toegeschreven aan Islamitische Staat, die 41 levens eiste. (BELGA/JVL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content