Turkije: Niks te maken met aanslag in Damascus

19/07/12 om 02:17 - Bijgewerkt om 02:17

De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan ontkent elke betrokkenheid bij de aanslag in Damascus waarbij drie hoge Syrische functionarissen omkwamen.

Erdogan was categoriek. "Autocratische regimes grijpen in dergelijke gevallen naar de methode die ze het beste kennen: desinformatie", zei hij woensdagavond. "Turkije heeft niets met de aanslag te maken."

Bij de aanslag in Damascus kwamen onder meer de schoonbroer van president Assad en de minister van Defensie om het leven. De Syrische opstandelingen eisten de aanslag op.

Broeders

Volgens de Turkse pers verweet Damascus ook Qatar en Saoedi-Arabië een hand te hebben in de aanslag. Dat ontkent premier Erdogan met klem. "Turkije beschouwt het Syrische volk als broeders. We zijn niet in staat naar dergelijke methodes te grijpen", zo liet hij nog optekenen.

De spanningen tussen Turkije en Syrië liepen op nadat Syrië vorige maand een Turks legervliegtuig neerhaalde. Turkije dreigde vervolgens te schieten op Syrische legereenheden die te dicht bij de grens komen. (Belga/TV)

Onze partners