Turkije bevestigt dat partner van Coulibaly zich in Syrië bevindt

12/01/15 om 11:16 - Bijgewerkt om 11:18

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken bevestigt dat Hayat Boumeddienne, de vriendin van de in Parijs gedode gijzelnemer Amedy Coulibaly, via Turkije naar Syrië is gegaan.

Turkije bevestigt dat partner van Coulibaly zich in Syrië bevindt

Hayat Boumeddiene en Amedy Coulibaly werden ervan verdacht in Montrouge een politieagente te hebben gedood. zij is nog spoorloos © BELGA

Hayat Boumeddiene, de vriendin van de in Parijs gedode gijzelnemer Amedy Coulibaly, is op 8 januari via Turkije naar Syrië gegaan. Dat bevestigde de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Cavusoglu in een gesprek met het Turkse staatspersagentschap Anadolu.

Op de vraag waarom ze toen niet ingerekend is, antwoordden de Turkse autoriteiten dat hun veiligheidsdiensten niet op de hoogte waren gebracht dat ze gevaarlijk is.

Opsporingsbericht

Een Turkse veiligheidsbron zei eerder dat de vriendin van Coulibaly Turkije binnenkwam op 2 januari uit Madrid en ze zich waarschijnlijk in Syrië bevindt. Volgens die bron beschikte de vrouw over een retourticket Madrid-Parijs.

Dat ze op 8 januari naar Syrië ging, moet blijken uit telefoniegegevens. De Franse politie vaardigde een opsporingsbericht uit. De rol van de vrouw in de schietpartij door Coulibaly in Montrouge en haar eventuele hulp tijdens de gijzeling in Vincennes, moeten worden vastgesteld. De informatie van de Turkse autoriteiten tonen dat de 26-jarige vrouw zich niet in Frankrijk bevond op het moment van de daden van haar partner. (Belga/AVE)

Lees meer over:

Onze partners