Tunesië: nieuwe arrestaties na aanslag Bardomuseum

02/04/15 om 23:43 - Bijgewerkt om 23:43

De Tunesische politie heeft opnieuw mensen opgepakt die verdacht worden van betrokkenheid bij de terreuraanval van 18 maart op het Bardomuseum in Tunis. In totaal zijn nu officieel 46 mensen gearresteerd.

Tunesië: nieuwe arrestaties na aanslag Bardomuseum

Tienduizenden Tunesiërs betoogden zondag tegen extremisme © Reuters

Dat heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken meegedeeld.

De ordediensten hebben "twee terroristische cellen ontmanteld", aldus een mededeling van dat ministerie.

De meeste opgepakte verdachten kunnen volgens het ministerie gelinkt worden aan mensen die aan de terroristische operatie van Bardo hebben deelgenomen, "ofwel via logistieke ondersteuning, door het vervoeren van wapens, ofwel door het verbergen van medestanders die betrokken zijn bij de zaak".

Volgens de mededeling zijn in totaal al 46 mensen opgepakt omdat ze op de een of andere manier betrokken zouden zijn bij de aanslag die op 18 maart het leven kostte aan 22 mensen. De Tunesische minister van Binnenlandse Zaken Mohamed Najem Gharsalli had vorige week tijdens een persconferentie nog de arrestatie bekendgemaakt van 23 verdachten.

IS of Al-Qaeda?

De aanval in Tunis werd opgeëist door IS (islamitische staat). Volgens de Tunesische autoriteiten werd de aanval evenwel geleid door terrorist Lokmane Abou Sakhr, een jihadistische leider met de Algerijnse nationaliteit die beschouwd wordt als een van de leiders van Okba Ibn Nafaa, een aan al-Qaida gelinkte organisatie.

(Belga/RR)

Lees meer over:

Onze partners