Tunesië arresteert Marokkaan betrokken bij Bardo-aanslag

De ingang van het Bardomuseum in Tunis waar op 18 maart 23 mensen om het leven kwamen bij een terroristische aanslag. © Belga Image

Tunesië heeft een Marokkaan gearresteerd die betrokken zou zijn bij de aanslag op het Bardo Museum in Tunis afgelopen maart.

De Tunesische autoriteiten hebben een Marokkaan gearresteerd die betrokken zou zijn geweest bij de bloedige terreuraanslag op het Bardo Museum van afgelopen maart in Tunis.

IS

De man werd zondag al aan de grens met Libië in de kraag gevat. Dat verklaarde een woordvoerder van het Tunesische ministerie van Binnenlandse Zaken. “Er was een opsporingsbevel uitgevaardigd tegen de Marokaan door de Tunesische veiligheid en justitie”, voegde hij eraan toe.

Nadere bijzonderheden noemde de zegsman niet. Terroristen van Islamitische Staat (IS) hadden bij de aanslag van maart 21 buitenlandse toeristen, onder hen een 61-jarige Belgische vrouw, en een Tunesische politieagent vermoord.

Uitlevering

Ruim een week geleden hadden de autoriteiten in Italië een 22-jarige Marokkaan opgepakt, die logistieke taken had in samenhang met de aanslag. Tunesië heeft zijn uitlevering gevraagd. (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content