TUI Duitsland annuleert reizen naar Israël

10/07/14 om 15:07 - Bijgewerkt om 15:07

TUI - het moederbedrijf van het Belgische Jetair - heeft in Duitsland alle reizen naar Israël geannuleerd tot eind juli. De beslissing is te wijten aan de toenemende onrust in Gaza.

TUI Duitsland annuleert reizen naar Israël

© Belga

Vanuit Duitsland zal het tot eind juli onmogelijk zijn om nog naar Israël te vliegen met TUI. Het moederbedrijf van het Belgische Jetair heeft alle reizen de komende weken geannuleerd vanwege de onrust in Gaza.

Geen negatief reisadvies

In België heeft het bedrijf nog geen reizen geschrapt. Jetair zegt het reisadvies van Buitenlandse Zaken te volgen en dat is voorlopig nog niet negatief. Volgens de maatschappij vliegen voornamelijk joodse passagiers, die tussen België en Israël pendelen, met Jetair.

Jetair 'zal zich wel flexibel opstellen tegenover personen die de komende weken een vlucht of een reis hebben gepland', is te horen bij woordvoerster Florence Bruyère. Die personen zullen hun reis bijvoorbeeld kunnen uitstellen als ze dat willen.

Ook concurrent Thomas Cook, die onder andere citytrips naar Tel Aviv en Jeruzalem aanbiedt, annuleert voorlopig geen reizen. Het gaat volgens Thomas Cook om een klein aantal betrokken klanten.

Brussels Airlines blijft vooralsnog elf keer per week naar Israël vliegen. 'We blijven in contact met de plaatselijke autoriteiten', aldus woordvoerster Wencke Lemmes. Wie zijn ticket voor 9 juli heeft gekocht, kan zijn vlucht wel gratis uitstellen. (Belga/WB)

Lees meer over:

Onze partners