Tsunami-alarm na nieuwe aardbeving Japan

07/04/11 om 17:15 - Bijgewerkt om 17:15

Het noordoosten van Japan is donderdag opnieuw getroffen door een zware aardbeving. Het tsunami-alarm dat na de schok werd afgekondigd, werd snel weer afgeblazen.

Het noordoosten van Japan is donderdag opnieuw getroffen door een zware aardbeving. Na de schok werd een alarm afgekondigd voor een tsunami die tot twee meter hoog kan reiken, maar dat is intussen weer afgeblazen.De beving had volgens het Japans meteorologisch instituut een kracht van 7,4 op de Schaal van Richter. Het epicentrum lag op 40 kilometer voor de kust van de prefectuur Miyagi, en op 66 km van Sendai en 118 km van Fukushima. De schok was voelbaar tot in de hoofdstad Tokio. Op sommige plaatsen viel de elektriciteit uit.

In de kerncentrale van Fukushima heeft beheerder Tepco geen afwijkende waarden gemeten in centrale 1 en centrale 2.

Ramp
De nieuwe beving volgt vier weken na de verwoestende aardbeving annex tsunami van 11 maart in het noordoosten van Japan. Die schok had een kracht van 9,0 op de Schaal van Richter. Sendai was toen een van de zwaarst getroffen plaatsen.

Volgens de laatste schattingen kwamen bij de ramp 27.600 mensen om het leven. Officieel zijn tot nu toe al 12.600 lichamen geborgen. (Belga/KVDA)

Lees meer over:

Onze partners