Tsunami-alarm na aardbeving in Japan

14/03/12 om 10:48 - Bijgewerkt om 10:48

Na een aardbeving voor de kust van het noordoosten van Japan waarschuwde het Japanse meteorologische agentschap voor een tsunami

Tsunami-alarm na aardbeving in Japan

© Reuters

De schok had volgens een kracht van 6,8 op de Schaal van Richter en deed zich voor op circa 210 kilometer van het eiland Hokkaido.

Het Japanse meteorologische agentschap waarschuwde voor een tsunami van maximaal 50 centimeter hoog in de prefecturen Aomori, Iwate en Hokkaido. Uiteindelijk bereikte een golf van 10 centimeter de kuststad Erimo, ten zuiden van Hokkaido, om 18.52 plaatselijke tijd. Er is geen schade.

Volgens het persagentschap Jiji raadden de overheden van Aomori en Iwate de inwoners van verschillende dorpen die aan de zee gelegen zijn, aan zich in veiligheid te brengen.

Verwoestende tsunamiBijna dag op dag één jaar geleden, op 11 maart 2011, werd het noordoosten van Japan getroffen door een zware aardbeving gevolgd door een verwoestende tsunami. Daarbij kwamen officieel meer dan 15.000 mensen om het leven. Meer dan 3.000 mensen zijn nog steeds vermist. (KVDA/TE)

Lees meer over:

Onze partners