Tsjechische politie vindt wapens in Palestijnse ambassade

03/01/14 om 09:28 - Bijgewerkt om 11:23

De Praagse politie heeft niet-geregistreerde wapens gevonden in de ambtswoning van de Palestijnse ambassadeur, die eerder omkwam bij een explosie in het ambassadegebouw.

Tsjechische politie vindt wapens in Palestijnse ambassade

Praagse brandweerlieden op de plek van de explosie © REUTERS

De Tsjechische politie heeft wapens gevonden in de Praagse residentie van de Palestijnse ambassadeur Jamal al-Jamal. Dat meldt de omroep BBC. Jamal is eerder omgekomen bij een ontploffing in het ambassadegebouw.

De Praagse politiecommissaris Martin Vondrásek vertelde op de publieke radio-omroep dat het om wapens ging zonder vergunning. Eerder hadden de autoriteiten al laten weten dat de ontploffing een ongeluk was.

Kluis

Jamal was een kluis aan het openmaken op het moment van de explosie. Die kluis was eerder verhuisd uit het oude Palestijnse ambassadegebouw. De ambassadeur stierf enkele uren na de ontploffing aan zijn verwondingen in het ziekenhuis.

Nabil el-Fahel, een woordvoerder van de ambassade, verklaarde dat de brandkast regelmatig werd gebruikt. Hij weerspreekt daarmee Palestijns buitenlandminister Riyad al-Malki die eerder had gezegd dat de kluis al 20 jaar vergrendeld was. De woordvoerder ontkende echter de theorie dat een ontploffingsmechanisme is afgegaan bij het openen van de kluis. (YD)

Lees meer over:

Onze partners