Trumps nieuwe communicatiechef: wie lekt naar de pers wordt ontslagen

24/07/17 om 04:26 - Bijgewerkt om 07:02

Bron: Belga

De nieuwe communicatiedirecteur van het Witte Huis Anthony Scaramucci kondigt 'drastische maatregelen' aan om de regelmatige perslekken vanuit de entourage van president Donald Trump te stoppen.

Trumps nieuwe communicatiechef: wie lekt naar de pers wordt ontslagen

Anthony Scaramucci © REUTERS

Die lekken 'wijzen op een gebrek aan professionaliteit en helpen de president niet vooruit', zei hij zondag aan Fox News.

Aan CBS News verklaarde Anthony Scaramucci dat Witte Huis-medewerkers die nog gevoelige informatie lekken aan de pers, ontslagen zullen worden.

De communicatiedirecteur heeft in principe niet de bevoegdheid om personeel te ontslaan. Maandag plant de 53-jarige bankdirecteur en vertrouweling van de familie Trump een vergadering met alle personeelsleden in het Witte Huis, waarin hij de 'arbeidscultuur' die er heerst wil aankaarten.

De Amerikaanse pers krijgt geregeld sappige 'inside information' over de president doorgespeeld vanuit het Witte Huis zelf. Ook over de mogelijke Russische inmenging in de verkiezingscampagne van Donald Trump doen anonieme medewerkers geregeld een boekje open.

Behalve op lekken uit het Witte Huis kan de pers ook rekenen op lekken uit de inlichtingendiensten. Tegen die lekken is het veel moeilijker om op te treden, aldus Scaramucci.

Scaramucci, die bij zijn aanstelling zijn liefde voor de president bezong, werd door Maureen Dowd, columniste bij The New York Times, omgedoopt tot de Mini Me van Trump.

Onze partners