Trump wellicht niet als onafhankelijke kandidaat naar verkiezingen

03/09/15 om 21:54 - Bijgewerkt om 21:51

Trump ondertekende een overeenkomstige verklaring van de Republikeinse partij. Daarin verplicht hij zich elke Republikeinse kandidaat te steunen, indien hij de voorverkiezingen niet zelf wint.

Trump wellicht niet als onafhankelijke kandidaat naar verkiezingen

Donald Trump © REUTERS

De Amerikaanse miljardair Donald Trump zal niet als onafhankelijk kandidaat naar de verkiezingen trekken. De Republikeinen hebben dde kandidaat voor het presidentschap gevraagd zijn trouw te betuigen aan de partij.

Onder de Republikeinse kandidaten voert de schatrijke zakenman de peilingen aan. Partijstrategen vreesden dat een onafhankelijke kandidatuur van Trump een Republikeinse kandidaat bij de verkiezingen in november 2016 de noodzakelijke stemmen voor een overwinning zou kosten, wat tot een verkiezingszege van de Democraten zou leiden.

Flexibele meningen

Bij de eerste televisiedebatten van de tien topkandidaten had Trump een onafhankelijke race naar het Witte Huis als enige nog open gelaten.

Het is niet zeker hoeveel de verklaring van Trump waard is, want de ondernemer toont zich erg flexibel in zijn meningen en inzichten. Op de vraag wat hem voor de verklaring werd beloofd, zei Trump: "Niets, er werd me helemaal niets beloofd". En hij voegde eraan toe: "Ik word door niemand anders gecontroleerd dan door het volk van de Verenigde Staten van Amerika". (Belga/TE)

Onze partners