Trump: ‘Invoerheffingen werken beter dan verwacht’

VS-president Donald Trump gebaart dat het warm is tijdens een Make America Great Again rally in Ohio, 4 augustus 2018 © REUTERS

De Amerikaanse president Donald Trump heeft zaterdag de loftrompet over zijn eigen importheffingen gestoken. ‘De Chinese beurs is met 27 procent gezakt in de laatste vier maanden, en ze praten met ons. Onze beurs is sterker dan ooit en zal spectaculair stijgen eens de verschrikkelijke handelsverdragen succesvol worden heronderhandeld’, zegt het staatshoofd op Twitter.

‘De invoertarieven werken veel beter dan iemand ooit kon verwachten’, zegt het staatshoofd op Twitter. De heffingen hebben volgens Trump ‘een geweldige positieve impact’ op de Amerikaanse staalindustrie en zullen ‘ons land rijker maken dan het vandaag is’.

‘We gebruiken ze om handelsverdragen te onderhandelen en als landen niet bereid zijn om te onderhandelen, dan moeten ze ons grote sommen geld in de vorm van heffingen betalen. We winnen hoe dan ook.’

De Verenigde Staten hebben al importheffingen ingevoerd op 34 miljard dollar aan Chinese goederen en bereiden bijkomende heffingen op 16 miljard dollar aan Chinese goederen voor. De regering in Peking, die zelf ook al tegenmaatregelen trof, kondigde vrijdag aan dat ze heffingen op in totaal 60 miljard dollar aan Amerikaanse producten zal doorvoeren als Washington niet inbindt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content