Trump: 'Heb verantwoordelijkheid om zo weinig mogelijk belastingen te betalen'

04/10/16 om 10:13 - Bijgewerkt om 10:14

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump zegt dat hij de Amerikaanse belastingwetgeving 'op een briljante manier benut'. De vastgoedmagnaat heeft naar eigen zeggen de verantwoordelijkheid om zo weinig mogelijk belastingen te betalen.

Trump: 'Heb verantwoordelijkheid om zo weinig mogelijk belastingen te betalen'

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump spreekt nu wel zijn steun uit voor een hoger minimumloon. © REUTERS

Maandag plaatselijke tijd sprak de vastgoedmagnaat zijn aanhangers toe op een verkiezingsbijeenkomst in de staat Colorado.

'Als zakenman en projectontwikkelaar heb ik de belastingwetgeving op een legale manier voor mijn eigen baten en voor de baten van mijn firma, mijn investeerders en mijn personeel benut', zei Trump. Hij heeft naar eigen zeggen de verantwoordelijkheid zo weinig mogelijk belastingen betalen als wettelijk mogelijk is, net omdat het Amerikaanse belastingsstelsel zo krom is.

Veel profijt

'De oneerlijkheid van de fiscale wetgeving is ongelooflijk', zei Trump. 'Ik heb het er al lang over, niettegenstaande ik er veel profijt van heb'. De Republikein is wel van plan de wetgeving 'recht te trekken' als hij president wordt. 'Ik begrijp de fiscale wetten beter dan bijna iedereen en daarom ben ik de enige die iets eraan kan doen', klonk zijn argumentatie.

Eind vorige week raakte nog bekend dat Trump mogelijk achttien jaar lang geen belastingen betaald heeft door in 1995 een verlies van 916 miljoen dollar aan te geven. Verder blijft het wachten op Trumps belastingaangifte. Het is een traditie dat Amerikaanse presidentskandidaten die openbaar maken, maar Trump weigert dat, omdat er nog een onderzoek naar hem loopt. (BELGA/JVL)

.

Onze partners