Trump Foundation mag geen geld meer inzamelen in New York

03/10/16 om 19:35 - Bijgewerkt om 19:55

Het gerecht in New York verbiedt de Trump Foundation, het privéfonds van de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump, om nog fondsen te werven in die staat.

Trump Foundation mag geen geld meer inzamelen in New York

Donald Trump © Belga Image

Volgens een 'notice of violation' van de procureur van New York Eric Schneiderman heeft de Trump Foundation de wetgeving van New York overtreden door niet - zoals het hoort - geregistreerd te zijn bij het Charities Bureau als liefdadigheidsinstelling en door geen jaarlijkse financiële balans voor te leggen.

In het document staat dat de Trump Foundation 'onmiddellijk moet ophouden met bijdragen te vragen of zich in te laten met andere manieren van fondsenwerving in New York en het nodige papierwerk in orde brengen binnen de 15 dagen'.

Motief

De maatregel volgt op een bericht van de krant The Washington Post, die schreef dat de stichting van Trump de benodigde legitimatie niet heeft.

Volgens TIME Magazine heeft de campagne van Trump al haar volle medewerking aan het onderzoek beloofd, 'ondanks zorgen over de politieke motieven erachter'. (KVDA)

Lees meer over:

Onze partners