Trump en Xi Jinping bellen vrijdagavond over Noord-Korea

12/08/17 om 01:12 - Bijgewerkt om 01:12

Bron: Belga

Donald Trump heeft vrijdagavond een telefoongesprek met zijn Chinese ambtsgenoot Xi Jinping om de situatie met Noord-Korea te bespreken. Volgens Trump liggen er voldoende opties op tafel om de problemen met Noord-Korea niet op de spits te drijven.

Trump en Xi Jinping bellen vrijdagavond over Noord-Korea

Van links naar rechts: de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson, president Donald Trump, VN-ambassadeur Nikki Haley en nationaal veiligheidsadviseur H.R. McMaster, tijdens een persconferentie aan Trumps golfresort in New Jersey waar de president met werkvakantie is. © REUTERS

Dat zei de Amerikaanse president vrijdag na afloop van een onderhoud met de Amerikaanse ambassadeur voor de Verenigde Naties Nikki Haley en de minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson.

'Er kunnen heel wat goede dingen gebeuren maar we kunnen ook een slechte manier hebben', zei Trump. Op de vraag of de president daarmee oorlog bedoelt, zei Trump 'Ik denk dat je het antwoord daarop wel weet', weet CNN.

Toch hoopt Trump dat er een vreedzame oplossing uit de bus komt. 'Niemand houdt meer van een vreedzame oplossing dan president Trump, dat kan ik je zeggen', zei de president over zichzelf. Het probleem is dat het probleem eigenlijk al jaren geleden hadden moeten opgelost worden, aldus nog Trump. 'We zullen zien wat er gebeurt.'

Na het overleg met Rex Tillerson en Nikki Haley in New Jersey, waar hij een werkvakantie neemt, liet Trump ook vallen dat het goed mogelijk is dat er extra economische sancties worden genomen tegen het communistische regime in Pyongyang. Die maatregelen zullen 'heel zwaar zijn, van een heel, heel hoog niveau' en 'je kan waarschijnlijk zeggen zo zwaar als mogelijk', zonder verder in detail te treden.

Onze partners