Trump: 'Blaas de verkiezingen af en benoem mij tot winnaar'

28/10/16 om 10:25 - Bijgewerkt om 10:27

Tijdens een campagnebijeenkomst op donderdag heeft Donald Trump gezegd dat hij de verkiezingen graag ziet afgelast worden.

Trump: 'Blaas de verkiezingen af en benoem mij tot winnaar'

© AFP

'Ik denk nu bij mezelf dat we de verkiezingen zouden moeten afblazen en het presidentschap gewoon aan mij moeten geven', zei de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump. Voor zijn rivaal Hillary Clinton had hij andermaal geen goed woord over. 'Waarom zouden we ze (de verkiezingen) moeten hebben? Haar beleid is zo slecht. Jongen toch, hebben we een groot verschil', vertelde de miljardair volgens ABC omtrent zijn opponente.

Trump ging luchting over zijn opmerkingen, maar ze kaderen wel in de hardnekkige vragen die de presidentskandidaat zich de jongste weken stelt over de legitimiteit van de verkiezingen. Niet geheel ontoevallig vallen die beschuldigingen samen met zijn neergang in de peiling.

Volgens Trump zweren de media en de machthebbers samen om zijn campagne te doen kapseizen. Hij waarschuwt zijn aanhangers dat het presidentschap van hem zou kunnen ontnomen worden door kiesfraude. Trump staat op achterstand ten opzichte van Clinton in de meeste nationale polls, hoewel er ook andere signalen opdoken. Zo stond de Republikein volgens een recente poll van het financiële persbureau Bloomberg voor (45% tegen 43%) op Clinton in Florida, een belangrijke staat. (BELGA/JVL)

Onze partners