Treinramp Rusland blijkt terreuraanslag

28/11/09 om 15:08 - Bijgewerkt om 15:07

Bron: Knack

In Rusland werd een aanslag gepleegd op een passagierstrein tussen Moskou en Sint-Petersburg.

De ontsporing van een passagierstrein vrijdagavond tussen Moskou en Sint-Petersburg in Rusland is het gevolg van een aanslag. Onderzoekers van het Russische parket hebben zaterdag resten van een bom gevonden op de plaats waar de trein ontspoorde.

Enkele treinstellen van de 'Nevski Express' ontspoorden vrijdagavond omstreeks 21.30 uur lokale tijd in de regio Novgorod, in het noordwesten van Rusland. De trein had meer dan 650 passagiers aan boord.

Snel rezen er vermoedens dat de ontsporing het gevolg was van een aanslag. Zaterdag verklaarde de woordvoerder van het onderzoeksteam, Vladimir Markine, aan het Russische persagentschap Interfax dat het zeker om een terroristische aanslag gaat.

Onderzoekers vonden de resten van een bom. De Russische geheime dienst FSB schat dat de bom meer dan zeven kilogram TNT bevatte.

Eerder was sprake van 39 doden, maar zaterdag verluidde dat er minstens 26 slachtoffers vielen, al is die balans nog niet definitief. Er zijn ook talrijke gewonden. Wie achter de aanslag zit, was niet meteen duidelijk.

Lees meer over:

Onze partners