Treinramp Philadelphia: machinist 'kan zich niets herinneren'

16/05/15 om 03:34 - Bijgewerkt om 03:34

De bestuurder van de trein die dinsdagavond in de Amerikaanse stad Philadelphia ontspoorde, kan zich niets meer herinneren van het ongeval dat aan acht mensen het leven heeft gekost.

Treinramp Philadelphia: machinist 'kan zich niets herinneren'

Werken aan de rampplaats © AFP

Dat hebben de onderzoekers vrijdag meegedeeld.

"Hij herinnert zich dat hij een geluidssignaal in werking stelde bij het passeren van het station North Philadelphia (...) maar daarna heeft hij geen enkele herinnering meer", verklaarde hoofdonderzoeker Robert Sumwalt van de National Transportation Safety Board (NTSB) tijdens een persconferentie. Hij maakte ook duidelijk dat de machinist, ondanks zijn toestand, "goed meewerkt" aan het onderzoek. De treinbestuurder, een 32-jarige New Yorker, verklaardevolgens Sumwalt dat hij "zich niet moe voelde en dat hij niet ziek was".

Impact van voorwerp?

De onderzoekers kwamen ook terug op de verklaring van een treinbegeleidster, die gezegd had dat de trein vlak voor het ongeval mogelijk door een voorwerp geraakt werd. "Ons onderzoek heeft die informatie niet kunnen bevestigen. Maar we hebben gezien dat de voorruit links onderaan beschadigd was en de FBI zal dat bekijken", zo klinkt het. Bij de ontsporing van Amtrak-trein dinsdagavond kwamen acht mensen om het leven.

Het onderzoek had eerder al aangetoond dat de trein 170 kilometer per uur reed in een bocht waar de toegelaten snelheid slechts 80 kilometer per uur bedraagt.

(Belga/RR)

Lees meer over:

Onze partners