Treinbotsing in Amsterdam: 56 zwaargewonden

22/04/12 om 08:29 - Bijgewerkt om 08:29

Bij een botsing tussen twee passagierstreinen in de Nederlandse hoofdstad Amsterdam zijn zo'n 125 gewonden gevallen, onder wie 56 zwaar- en circa 70 lichtgewonden. Het gaat om het ernstigste spoorongeluk in jaren in Nederland.

Treinbotsing in Amsterdam: 56 zwaargewonden

© AFP

Alle inzittenden hebben reeds de plek van het ongeval verlaten. De gewonden zijn afgevoerd, anderen zijn met bussen naar andere stations gebracht of met de taxi naar huis gegaan.

Frontaal

Het ongeluk gebeurde zaterdagavond tussen de stations Amsterdam-Sloterdijk en Amsterdam-Centraal. Een stoptrein en een sneltrein botsten frontaal op elkaar, zo meldde een woordvoerster van de Inspectie Leefomgeving en Transport. De stoptrein was op weg van Amsterdam naar Uitgeest. De sneltrein was op weg van Den Helder naar Nijmegen.

Er is reeds een onderzoek gestart. Op dit moment is er nog geen enkel zicht op de oorzaak van het ongeval.

Hinder

Het treinverkeer rond Amsterdam ondervindt nog de hele zondagmorgen hinder van de treinbotsing van zaterdagavond.

De Nederlandse Spoorwegen melden dat er tot zeker 13 uur geen treinen zullen rijden tussen Amsterdam en Zaandam, Amsterdam en Haarlem en op het traject Amsterdam-Schiphol. Reizigers worden geadviseerd om te reizen via Duivendrecht of Utrecht.

Ernstigste ongeval in jaren De treinbotsing is het ernstigste spoorongeluk in jaren in Nederland. De laatste keer dat tientallen mensen gewond raakten, was in november 2006 in Arnhem, toen een goederentrein door een rood sein reed en op een reizigerstrein reed. (ANP/KVDA)

Lees meer over:

Onze partners