Topsponsors democratische partij willen 'Biden for president'

19/09/15 om 16:50 - Bijgewerkt om 16:50

Bron: Knack

Een vijftigtal topsponors van de Democratische Partij hebben de 72-jarige Joe Biden, de huidige vicepresident van de VS, in een brief opgeroepen, zich in de race voor het Witte Huis te gooien.

Topsponsors democratische partij willen 'Biden for president'

© BELGAIMAGE

Biden moet tegengas geven aan Hillary Clinton, momenteel nog de meest voor de hand liggende Democratische kandidaat voor de presidentsverkiezingen van november volgend jaar. Dat meldde zaterdag nieuwszender CNN.

De sponsors zijn ervan overtuigd dat Biden, als hij kandideert, zal zegevieren. De krant Wall Street Journal maakte zaterdag (on)duidelijk dat een kandidatuur van Biden "eerder waarschijnlijk dan onwaarschijnlijk is". Volgens de Biden-fans voldoet hun idool aan de noodzaak dat de volgende VS-president "een in binnen- en buitenland gerespecteerd figuur" moet zijn.

Aanhangers dokteren boodschap uit

De aanhangers van Biden zijn al druk aan het werk, een "boodschap" uit te dokteren waarmee Joe aan de verkiezingsslag moet. De Biden-fans zijn niet zo opgezet (meer) met de kandidatuur van Hillary Clinton.

Haar ambitie om de geschiedenisboekjes te halen als eerste vrouwelijke president van de VS ooit (met een ex-president als First Man, eveneens een primeur) loopt, ondanks een enorm gespijsde verkiezingskas, niet op de verhoopte wieltjes, onder andere door de commotie rond haar e-mailverkeer als minister van Buitenlandse Zaken.

Biden verloor onlangs zijn zoon Beau, die aan een hersentumor overleed. Sindsdien maakte de plaatsvervanger van Obama duidelijk dat zijn hoofd door dit verdriet niet echt naar een lange, afmattende verkiezingscampagne staat.

Ondertussen hebben 128 beroemdheden laten weten dat zij de kandidatuur van Bernie Sanders steunen. (Belga/NS)

Onze partners