Topman van voormalig Al-Nusra-front ‘gedood bij Aleppo’

Oorlogsactiviteit in de buurt van Aleppo © REUTERS

De commandant van het “Veroveringsleger”, de belangrijkste rebellengroepering in de strijd tegen het Assad-regime, werd bij een luchtaanval in het noorden van Syrië gedood. Dat zegt het Jabhat Fateh al-Sham, het voormalige Jabhat al-Nusra.

Abu Omar Sarakeb, die beschouwd werd als de militaire leider van het gewezen Al-Nusra, werd gedood in de provincie Aleppo. Dat zegt Jabhat Fateh al-Sham, dat zelf ook deel uitmaakt van het Veroveringsleger, via Twitter. Dee terreurgroep geeft geen details.

Het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten (SOHR), een oppositiegroep die vanuit Londen opereert, zegt dat Abu Omar Sarakeb samen met een andere leider, commandant Abu Muslem al Shamien, gedood werd door vliegtuigen tijdens een bijeenkomst van het Veroveringsleger in de stad Aleppo. De ngo laat in het midden of de vliegtuigen toebehoorden aan het Syrische regime, Rusland of de internationale coalitie onder leiding van de Verenigde Staten.

Het Veroveringsleger controleert de noordwestelijke provincie Idleb en moest deze week een zware nederlaag slikken, toen de regimetroepen wijken in het zuiden van Aleppo die onder haar controle vallen heroverden.

Twee maanden geleden brak het Al-Nusrafront officieel de banden met Al-Qaeda. Toen voerde de organisatie een naamsverandering door.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content