Tokio is duurste stad ter wereld

14/02/14 om 15:59 - Bijgewerkt om 15:59

Tokio is de duurste stad ter wereld. The Economist Intelligence Unit bracht een lijst uit van de duurste en goedkoopste steden van 2013.

Tokio is duurste stad ter wereld

De skyline van de duurste stad ter wereld. © Reuters

De duurste stad ter wereld in 2013 is nog altijd Tokio, maar ook in Parijs mag u een heel pak neertellen voor een verse snede brood bij het ontbijt. The Economist Intelligence Unit bracht een lijst uit die aangeeft waar u gulzig een fles rode wijn kan opdrinken en waar u maar beter lang op de broodkruimels kauwt om waar voor uw geld te krijgen.

Na Tokio, waar u bijna zeven euro neertelt voor een kilo brood, volgt een andere Japanse stad, Osaka. Sydney, Oslo en Melbourne vervolledigen de top vijf. Maar ook Singapore, Zurich, Parijs, Caracas en Genève kunnen er wat van.

Het is vooral het Venezolaanse Caracas dat een verrassing is met een stijging van 25 plaatsen in de ranglijst en zo de enige nieuwkomer in de top tien. De stad heeft te kampen met hoge inflatie, voedseltekorten en een grote zwarte markt, wat het leven voor haar inwoners heel duur maakt.

De tien goedkoopste steden ter wereld zijn respectievelijk Teheran, het Saoedi-Arabische Jeddah, Panama City, Colombo, Boekarest, Algiers, Kathmandu, New Delhi, Mumbai en Karachi.

Lees meer over:

Onze partners