Toeristen gegijzeld in museum Tunis: 8 doden

Tunis © Twitter

Gewapende mannen zijn het Tunesische parlement binnengevallen, in een voorstad van de hoofdstad Tunis. Daarbij vielen volgens de staatstelevisie zeker acht doden en verschillende gewonden. Volgens persagentschap AP gaat het om zeven buitenlanders en één Tunesiër.

De gewapende mannen – met hoeveel zij zijn is onbekend – zouden eerst het aanpalende archeologische Bardomuseum binnengedrongen zijn. Plaatselijke verslaggevers tweeten dat zij het museum binnenkwamen via het parlement en verschillende toeristen gegijzeld houden in het archeologische Bardomuseum.

Politieversterking is massaal aanwezig in de buurt en de werkzaamheden van de parlementaire commissies werden na de schoten meteen opgeschort. De parlementsleden werd verzocht zich te verzamelen in de hal van het parlement. Behalve de parlementsleden waren ook enkele rechters en legerofficieren aanwezig.

Na de opstand tegen president Ben Ali in 2011 maakte Tunesië de overgang naar democratie. Toch blijven gewapende groepen in opmars en die ondermijnen de veiligheid in het land.

Later volgt meer informatie. (NC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content