Toegegeven: Rusland had contact met campagneteam van Trump

'Poetin wil worden herinnerd als een van de grote Russische leiders, genre Peter De Grote. Maar het ziet er niet goed uit.' © Mikhail SvetlovGetty Images

Rusland heeft tijdens de Amerikaanse verkiezingsstrijd naar eigen zeggen contact gehad met het campagneteam van de Republikein Donald Trump. ‘We zullen die relaties uiteraard ook na de verkiezingen voortzetten’, zei de onderminister van Buitenlandse Zaken.

Rusland heeft tijdens de Amerikaanse verkiezingsstrijd naar eigen zeggen contact gehad met het campagneteam van Donald Trump. Onderminister van Buitenlandse Zaken Sergej Rjabkov zei volgens het persbureau Interfax donderdag in Moskou dat er contacten zijn geweest met medewerkers uit het Trump-kamp. “We zullen die relaties uiteraard ook na de verkiezingen voortzetten”, zei Rjabkov. Bijzonderheden gaf hij niet.

Trump had in de verkiezingsstrijd met positieve uitspraken over Kremlinbaas Vladimir Poetin voor opzien gezorgd. Bovendien wordt er vermoed dat Russische hackers met de zegen van het Kremlin e-mailaccounts van de Democraten hadden aangevallen en de stemming tegen Trumps concurrente Hillary Clinton hadden aangewakkerd. Rusland ontkent dat. (BELGA/JVL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content