Toch geen iPad voor leden Europees Parlement

27/05/10 om 16:19 - Bijgewerkt om 16:19

Over de aankoop van 736 iPads is volgens Bart Staes (Groen!) nog geen beslissing genomen.

Volgens Europees Parlementslid Bart Staes (Groen!) is over de controversiële aankoop van 736 iPads voor hem en zijn collega's nog geen beslissing genomen.

Het nieuws dat alle 736 Europese Parlementsleden binnenkort misschien een iPad krijgen, stuit op kritiek, ook bij de Europese Parlementsleden zelf.

De aankoop (totale kostprijs: 600.000 euro) is voor veel Europese fracties ongehoord in tijden van economische crisis.

Volgens de Britse krant The Times zouden er plannen zijn om alle 736 Europarlementsleden een iPad te bezorgen, op kosten van het parlement.

Klaus Welle, de Duitse secretaris-generaal van het Europees Parlement en bekend als grote Apple-fan, wil met het voorstel naar eigen zeggen de bereikbaarheid van de parlementsleden verhogen.

Europees Parlementslid Bart Staes (Groen!) zegt dat er nog niets beslist is, en dat het louter om een proefproject gaat met een beperkt aantal parlementsleden.

Volgens Staes brachten enkele eurosceptische parlementsleden een opgeklopte versie van de feiten in de media. Ze beweerden dat alle Europese parlementsleden wel degelijk een iPad zullen krijgen.

Het bericht is verspreid in de Britse media en verscheen woensdag ook op die manier in de Vlaamse kranten. Die berichtgeving noemt Staes op zijn minst voorbarig.

'Alle Europarlementsleden beschikken overigens al over een eigen laptop die ze overal ter wereld kunnen gebruiken. Zo'n iPad is dus eigenlijk niet nodig.'

Lies Naert

Onze partners