Tijger doodt verzorgster in zoo van Keulen

25/08/12 om 18:03 - Bijgewerkt om 18:03

In de zoo van Keulen heeft een tijger een verzorgster gedood. Het dier viel de vrouw aan en verwondde haar zo ernstig dat ze kort nadien in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleed. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

Tijger doodt verzorgster in zoo van Keulen

© Thinkstock

Na de aanval op de 43-jarige vrouw kon het roofdier door een openstaande veiligheidssluis uit zijn verblijf ontsnappen en geraakte in een aangrenzend gebouw. Om de tijger te stoppen, werd het roofdier door
zoo-directeur Theo Pagel met een grootkalibergeweer gedood. Na de uitbraak van de tijger werden delen van de zoo afgesloten.

De politie bracht bezoekers en personeelsleden in veiligheid. Volgens de zoo had de verzorgster niet samen met de tijger in dezelfde ruimte mogen komen. "De tijger zat op de plaats waar hij hoorde te zitten", aldus Pagel. Hij noemde het voorval de zwartste dag uit zijn leven. Volgens de politie werd door zijn ingrijpen mogelijk veel erger voorkomen.

De verzorgster was een ervaren medewerkster. De 43-jarige vrouw was verantwoordelijke voor de verzorging van de roofdieren en beschikte over een ruime en jarenlange ervaring in de omgang met deze dieren. De zoo gaat ervan uit dat de verzorgster voor het begin van de dagelijkse reiningswerkzaamheden naliet de tijger op te sluiten. "Vermoedelijk is ze dan langs achter door de tijger aangevallen. Het dier bracht een dodelijke beet in de hals toe, waarna hij van haar wegliep", aldus de zoo in een mededeling.

Directeur Theo Pagel kan momenteel niet verklaren waarom de ervaren verzorgster dit risicovol gedrag vertoonde. De bezoekers en het personeel van de Keulense zoo heeft nooit gevaar gelopen, aldus het park. De tijger heeft het gebouw nooit kunnen verlaten. Dodelijk ongevallen in Europese dierentuinen zijn eerder zeldzaam. Op 17 juni overleed in Zweden een 30-jarige verzorgster in de zoo van Kolmaarden nadat ze was aangevallen door een roedel van acht wolven. (Belga/RDM)Lees meer over:

Onze partners