Tientallen gewonden bij instorting theater in Londen

19/12/13 om 22:33 - Bijgewerkt op 20/12/13 om 08:05

De instorting in het Apollo Theatre in het centrum van Londen blijkt niet de ramp die eerst gevreesd werd. De hulpdiensten telden 88 ewonden - dus niet de 'meerdere doden' die de Britse politie aanvankelijk meldde.

Tientallen gewonden bij instorting theater in Londen

'Getuigen beschreven chaos', zegt tweeter @BenAndo, die beeld deelde van de brandweer buiten het Apollo Theatre. © Twitter

Scotland Yard kreeg omstreeks 20.15 uur (21.15 uur Belgische tijd) een melding dat het dak van het Appolo Theatre was ingestort. Daar werd op dat ogenblik de voorstelling 'The Curious Incident Of The Dog in the Night-time' opgevoerd. De hulpdiensten kwamen meteen massaal ter plaatse.

Van de 88 gewonden zijn er zeven ernstig aan toe. Volgens de brandweer zou een balkon zijn neergestort op de toeschouwers. Vallend puin kwam terecht op de toeschouwers, die zich in paniek een weg naar buiten baanden. Volgens de politie ligt niemand meer onder het puin. Veel mensen hebben verwondingen aan het hoofd.

Het theater in de Londense West End telt 775 plaatsen en zou op het moment van de instorting zo goed als vol geweest zijn. het gebouw dateert uit 1901.(Belga/TV)

Onze partners