Tientallen doden bij bestorming militair kamp in Somalië

15/01/16 om 11:33 - Bijgewerkt om 11:33

In Somalië zouden 63 Keniaanse soldaten om het leven zijn gekomen na een reeks aanvallen door zelfmoordterroristen van al-Shabaab.

Tientallen doden bij bestorming militair kamp in Somalië

Somalische soldaten en soldaten van AMISOM © Reuters

Strijders van het islamistische al-Shabaab hebben een militair kamp met Keniaanse en Somalische militairen bestormd in Somalië. Daarbij zijn verschillende doden gevallen, meldt kolonel Idris Ahmed van het Somalisch leger. Volgens de terreurbeweging zijn 63 Keniaanse soldaten omgekomen, maar dat cijfer is momenteel onmogelijk te verifiëren.

Het kamp in het zuidelijke El-Adde biedt onderdak aan Somalische en Keniaanse militairen die deel uitmaken van de Amisom-troepenmacht van de Afrikaanse Unie. Het Somalisch leger spreekt van "intense gevechten". Keniaanse collega's zeggen dat een tegenaanval is uitgevoerd en dat de gevechten nog aan de gang zijn.

Zelfmoordterrorist

Volgens kolonel Ahmed blies een zelfmoordterrorist zichzelf vrijdagochtend omstreeks 4.00 uur op bij de start van de bestorming. Getuigen bevestigen een zware ontploffing, gevolgd door ruim drie kwartier van zware beschietingen.

Het gaat al om de derde grote aanval op een Amisom-basis in het zuiden van Somalië op zes maanden tijd. (Belga/AVE)

Onze partners