Tienermeisjes plegen dubbele zelfmoordaanslag in Kameroen

22/07/15 om 19:20 - Bijgewerkt om 20:36

In het noorden van Kameroen zijn elf mensen omgekomen na een dubbele zelfmoordaanslag door vermeende Boko Haram-militanten. De daders zouden twee meisjes 'jonger dan vijftien' geweest zijn.

Tienermeisjes plegen dubbele zelfmoordaanslag in Kameroen

Gesluierde vrouwen in Yaounde, een noordelijke regio in Kameroen die geteisterd wordt door aanslagen van Boko Haram. De nikab werd er verboden. © AFP

In het noorden van Kameroen zijn bij een aanslag door twee zelfmoordterroristen, vermoedelijk leden van de Nigeriaanse terreurgroep Boko Haram, elf doden en 32 gewonden gevallen. Dat meldt president Paul Biya, die de aanslag als "laf en verachtelijk" veroordeelde. De daders waren twee meisjes "jonger dan vijftien", zegt gouverneur Mijiyawa Bakari.

'Verkoolde lichamen'

Behalve de elf doden zijn ook de twee terroristen omgekomen, meldt het persbericht van de president nog. Eerder sprak de gouverneur van minstens 20 doden.

De aanslag gebeurde op twee verschillende plaatsen in Maroua, de hoofdstad van de provincie Extrême-Nord bij de grens met Nigeria: op een marktplein en in een dichtbevolkte wijk, aldus Bakari.

"Er zijn verschillende verkoolde lichamen ... zo veel mensen zijn omgekomen", getuigt Yeguie Salifa, een inwoner van de stad, telefonisch aan persagentschap dpa.

Grens over

Eerder staken Boko Haram-strijders zes kinderen en drie volwassenen in brand tijdens een aanval op het dorpje Kamouna, ook in de provincie Extrême-Nord. Minstens elf anderen raakten gewond toen de islamisten meer dan 300 huizen in brand staken. Vorige week doodden twee zelfmoordterroristen, ook vrouwen, in het nabijgelegen Fotokol al een tiental mensen.

Sinds 2009 heeft Boko Haram al meer dan 14.000 mensen gedood. De laatste paar maanden steekt de van oorsprong Nigeriaanse beweging ook regelmatig de grens over naar buurlanden Kameroen, Niger en Tsjaad. (Belga/WB)

Lees meer over:

Onze partners