Tiener voorkomt bloedbad in Pakistan maar bekoopt dat met zijn leven

09/01/14 om 16:21 - Bijgewerkt om 16:21

Een Pakistaanse student (15) is om het leven gekomen toen hij een zelfmoordterrorist probeerde tegen te houden voor zijn school. Op sociale media wordt hij als een held geëerd.

Tiener voorkomt bloedbad in Pakistan maar bekoopt dat met zijn leven

© Twitter

De feiten vonden maandag plaats in Ibrahimzai in de regio Hangu in het noordwesten van Pakistan, meldt BBC World. Aitzaz Hasan stond buiten zijn school met enkele vrienden te praten toen hij een man met een bomgordel opmerkte. De jongeman confronteerde hem en greep hem beet. Wellicht uit paniek bracht de terrorist zijn explosieven tot ontploffing. Ook de jongen liet daarbij het leven. Hij wordt in Pakistan en op sociale media nu geëerd als een echte held.

Op het moment van de feiten waren in de school naar schatting 2.000 studenten aanwezig. 'Mijn neef offerde zijn leven op om zijn school en honderden medestudenten te redden,' vertelde zijn neef aan de lokale correspondent van BBC.

Veel Pakistanen pleiten nu voor een posthume onderscheiding voor Aitzaz, die ook al wordt vergeleken met Malala Yousafzai, het meisje dat een aanslag van de taliban overleefde.

TwitterLees meer over:

Onze partners