Tienduizenden mensen op straat in Duitsland tegen Pegida

12/01/15 om 21:09 - Bijgewerkt om 21:09

In verschillende Duitse grootsteden zijn tienduizenden mensen de straat opgegaan uit protest tegen de anti-moslimbeweging Pegida.

Tienduizenden mensen op straat in Duitsland tegen Pegida

© Reuters

In Leipzig kwamen maandagavond rond de 30.000 mensen samen voor een mars tegen het Pegida-filiaal Legida. In München namen rond de 20.000 mensen deel aan een demonstratie onder het motto "München is gekleurd". De manifestanten droegen spandoeken mee met "Vrijheid en tolerantie".

Net zoals in andere grootsteden werden de slachtoffers van de terreuraanslagen in Parijs herdacht. Bij een grote tegendemonstratie in Hannover telden de organisatoren 11.000 deelnemers. In Berlijn betoogden rond de 4.000 mensen tegen de Pegida-beweging.

Pegida-manifestatie

In Dresden, waar de Pegida-beweging haar centrum heeft, waren zaterdag al 35.000 mensen samengekomen om te demonstreren voor wereldlijke openheid en naastenliefde.

De islamofobe beweging bracht op haar beurt duizenden mensen op de been. De politie gaf voorlopig geen cijfers vrij over het aantal deelnemers aan de inmiddels al twaalfde demonstratie van Pegida in de Saksische hoofdstad.

Ondanks de oproep om een rouwband te dragen met het oog op de slachtoffers van Parijs, werd daar niet echt gevolg aan gegeven en werden slechts weinig Duitse vlaggen met rouwfloers opgemerkt. In andere plaatsen vonden demonstraties van Pegida-aanhangers nauwelijks gehoor. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners