Tien doden door sneeuwstorm 'Nemo'

10/02/13 om 08:24 - Bijgewerkt om 08:24

De sneeuwstorm die over het noordoosten van de VS is geraasd, heeft aan minstens tien mensen het leven gekost. Dat melden de Amerikaanse media.

Tien doden door sneeuwstorm 'Nemo'

© reuters

De sneeuwstorm die de afgelopen dagen over het noordoosten van de VS is geraasd, heeft aan minstens tien mensen het leven gekost. Dat melden de Amerikaanse media.

De media in de VS berichten onder meer over de dood van een 11-jarige jongen en een 20-jarige man. Zij overleden in Boston aan CO-vergiftiging, nadat ze in de wagen waren gaan zitten om zich op te warmen, terwijl de uitlaat van de voertuigen door sneeuw verstopt waren.

Bij verkeersongevallen in New Hampshire, Connecticut en New York kwamen drie mensen om het leven. Een persoon in New York en twee personen in Connecticut overleden tijdens het sneeuwruimen. Nog in Connecticut werd een man dood aangetroffen onder een hoop sneeuw voor zijn huis, en kwam een andere man om het leven toen hij van zijn besneeuwde veranda gleed.

In vijf staten (Massachussets, New York, Connecticut, Maine en Rhode Island) was de noodtoestand afgekondigd voor de sneeuwstorm die vooral vrijdag en in de nacht van vrijdag op zaterdag voor aanzienlijke ellende zorgde. Zo viel er op sommige plaatsen in Connecticut tot 97 centimeter sneeuw. In Massachusetts was het gedurende 24 uur verboden met de wagen te rijden.

De sneeuwstorm 'Nemo' heeft in totaal ook meer dan 650.000 gezinnen zonder stroom gezet. Bovendien kan het vliegverkeer zondag - zoals vrijdag en zaterdag - verstoord zijn. (Belga/BO)

Lees meer over:

Onze partners