Texanen betalen fors voor beveiliging presidentskandidaat Perry

26/12/11 om 09:26 - Bijgewerkt om 09:26

De Texaanse belastingbetaler draait financieel op voor de beveiliging van diens gouverneur, Rick Perry, die de presidentskandidaat voor de Republikeinen wil worden.

De kosten voor de beveiliging van gouverneur Rick Perry van de Amerikaanse staat Texas zijn de hoogte ingeschoten nu de man presidentiële ambities heeft. De Texaanse belastingbetaler moet er nu maandelijks tot 400.000 dollar voor ophoesten, zo heeft het ABC News op gezag van de Texas Tribune gemeld.

Tussen september en midden december besteedde het veiligheidsdepartement van Texas meer dan 1,4 miljoen dollar aan trips buiten de staat. Tussen 5 en 28 september bedroeg dit meer dan 397.000 dollar. Naast de Democratische president Barack Obama is Perry de enige kandidaat voor wie de belastingbetaler de beveiliging betaalt.

George Bush kostte Texanen 3,9 miljoen dollar

Toen George Walker Bush als gouverneur van hetzelfde Texas in 2000 een succesvolle gooi naar het Witte Huis deed, spendeerde de staat in het eerste kwartaal van dat jaar minstens 400.000 dollar per maand aan 's mans veiligheid. Tussen januari 1999 en maart 2000 droegen de Texaanse belastingplichtigen in totaal 3,9 miljoen dollar bij. Nadien nam de geheime dienst de klus over, aldus nog ABC. (Belga/SD)

Onze partners