Tankstations in Italië gesloten op 4 en 5 augustus

17/07/12 om 17:09 - Bijgewerkt om 17:09

Uit protest tegen conflicten met de petroliumindustrie, hebben de Italiaanse benzinepompuitbaters besloten het werk neer te leggen in het weekend van 4 en 5 augustus.

Tankstations in Italië gesloten op 4 en 5 augustus

© Reuters

Op 4 en 5 augustus zal geen enkele benzinepomp de auto's bedienen, noch in de steden, noch op de autosnelwegen. Ook de zelfbedieningspompen zullen gesloten zijn. Chauffeurs die dat weekend zonder benzine vallen, zullen dus moeten wachten tot 6 augustus. Dat melden de Italiaanse media.

Staking dan toch goedgekeurd

De uitbaters werden aanvankelijk teruggefloten door de Commissione di Garanzia Sciopero, de commissie die toezicht houdt op alle stakingen. "Dat weekend mogen de benzinepomphouders niet staken", klonk het in een persbericht. "Die periode valt middenin de verlofperiode en dan is een staking niet toegestaan."

Nu heeft de commissie echter haar toestemming gegeven om te staken op 4 en 5 augustus.

Actie van de regering gevraagd

Met hun actie willen de benzinepomphouders de aandacht trekken van de regering. Ze zagen onder andere collectieve akkoorden niet vernieuwd en de sector heeft eveneens te lijden onder een golf van ontslagen. Bovendien vragen ze ook dat de banken, zoals beloofd, de betalingen met bank- en kredietkaarten gratis maken voor de klant en de benzinepompuitbaters. (GM)

Onze partners