Taliban vermoorden halfbroer Afghaanse president Karzai

12/07/11 om 10:52 - Bijgewerkt om 10:52

De halfbroer van de Afghaanse president Karzai, Ahmed Wali Karzai, is dinsdag tijdens een bijeenkomst in zijn huis in Kandahar doodgeschoten. De taliban eisen de moord op.

Taliban vermoorden halfbroer Afghaanse president Karzai

© Reuters

De dood van Ahmed Wali Karzai is ondertussen bevestigd door provinciegouverneur Wesa. Karzai zou overleden zijn aan schotwonden in het hoofd en de borststreek. Aanvankelijk ging het gerucht dat Ahmed was vermoord door een vriend of een lijfwacht. Ondertussen hebben de taliban de moord op de in 1961 geboren halfbroer van president Karzai opgeëist. Volgens talibanwoordvoerder Qari Joesef Ahmadi droegen de taliban onlangs "hun slapende agent" Sardar Ahmad op de broer van Karzaï te doden. "Dat is goed nieuws voor ons en het land, want we zijn af van een onderdrukkende figuur die het volk van Kandahar onderdrukte", aldus Ahmadi.

Drugshandel

Karzai was voorzitter van de Provinciale Raad van Kandahar en geen onbesproken figuur. Hij zou corrupt zijn en meermaals in verband gebracht worden met illegale drugspraktijken. Ahmed Wali Karzai liet de internationale wereld ook duidelijk verstaan dat niet de provinciegouverneur van Kandahar maar wel hijzelf de machtigste persoon van de regio was. Ahmed Wali had al meerdere aanslagen op zijn leven overleefd. (Belga/CNN/INM)

Onze partners