Taliban vallen luchthaven van Kandahar aan

08/12/15 om 22:21 - Bijgewerkt om 22:21

De Afghaanse taliban hebben het militaire deel van de luchthaven van Kandahar aangevallen. Volgens de gouverneur is de aanval afgeslagen.

Taliban vallen luchthaven van Kandahar aan

Archiefbeeld van de militaire luchthaven van Kandahar, met een Amerikaanse drone © REUTERS

Het vuurgevecht begon om 18.20 uur plaatselijke tijd, zeggen omwonenden dinsdag. Volgens de woordvoerder van de gouverneur van de Zuid-Afghaanse provincie, Samim Khapalwak, was het vuurgevecht rond 21 uur voorbij. Toch spraken omwonenden twee uur later nog van schoten.

Over het aantal jihadi's is nog geen eensluidende info. Media berichten over zes of zeven, de woordvoerder van de gouverneur spreekt van drie. Zij zouden gedood zijn. Over slachtoffers bij veiligheidsdiensten of burgers is niets bekend. Een mediabericht zegt dat de jihadi's de hoofdtoegang van het luchthavencomplex door zijn geraakt en dat ze zich vervolgens in een leegstaand gebouw verschanst hadden.

Drones

Luchthavenpersoneel zei aan het Duitse nieuwsagentschap dpa dat de jihadi's tot de woningen waren doorgedrongen van op de luchthaven gestationeerde soldaten. Naar verluidt zouden ze gijzelaars genomen hebben. Het terrein dat aangevallen is, is verschillende kilometers van het burgerlijke deel van de luchthaven verwijderd.

De militaire luchthaven werd gebruikt als vertrekplaats voor Amerikaanse drones.

(Belga/RR)

Onze partners