Tabloid luisterde gsm vermoord meisje en familie slachtoffers bomaanslagen af

07/07/11 om 07:19 - Bijgewerkt om 07:18

Scotland Yard onderzoekt of de Britse zondagskrant News of the World familieleden van slachtoffers van de bomaanslagen in Londen in 2005 heeft afgeluisterd, dat meldde The Daily Telegraph woensdagavond.

Tabloid luisterde gsm vermoord meisje en familie slachtoffers bomaanslagen af

Het schandaal rond de onthullingen in het afluisterschandaal rond News of the World breidt verder uit. Onderzoekers van Scotland Yard onderzoeken of News of the World ook familieleden van slachtoffers van de bomaanslagen in Londen in 2005 heeft afgeluisterd.

Daarvoor zou de krant een privédetective ingeschakeld hebben, die de opdracht kreeg in te breken op de voicemail van die familieleden. Dat zou gebeurd zijn vlak na de aanslagen. 'Het is niet zeker of de familieleden op dat moment wisten of de slachtoffers overleden waren', aldus The Daily Telegraph.

Scotland Yard zou volgens The Daily Telegraph de families van de slachtoffers van de zware bomaanslagen in de Britse hoofdstad in 2005 ondervragen.

Ook voicemail vermoorde Milly Dowler gehackt
Die dinsdag raakte ook nog bekend dat News of the World, het best verkopende blad van Murdoch, in 2002 de voicemail van de toen 13-jarige vermist een vermoorde Milly Dowler zou hebben gehackt, berichten zou hebben beluisterd en verwijderd.

Daar er berichten waren beluisterd en verwijderd op haar gsm, dachten de politie en de familie van het slachtoffer dat ze misschien nog in leven was.

David Cameron: 'Walgelijk'

De Britse premier David Cameron noemde woensdag de onthullingen in het aanzwengelende afluisterschandaal rond News of the World 'walgelijk'. Tijdens een spoedzitting in het parlement zei hij achter een openbaar onderzoek te staan naar aantijgingen dat de krant via privédetectives gsm-boodschappen kon onderscheppen, niet alleen van politici en beroemdheden, maar ook van slachtoffers van 'vreselijke misdaden' en zelfs 'potentiële slachtoffers van terrorisme'. (Belga/SD)

Onze partners