Syrische vluchtelingencrisis in 25 treffende beelden

08/04/14 om 16:32 - Bijgewerkt om 16:33

Door de burgeroorlog in Syrië loopt het land leeg. Tegen het einde van 2014 zullen 4,1 miljoen Syriërs buiten de landsgrenzen wonen, voorspelt de Vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties (UNHCR).

De Syrische burgeroorlog die al meer dan drie jaar aan de gang is, zorgt voor een enorme vluchtelingenstroom. Het grootse vluchtelingenkamp Zaatari in Jordanië telt zo'n 106.442 vluchtelingen. Door de erbarmelijke leefomstandigheden en de grote hoeveelheid personen op een kleine oppervlakte brengen er gereld onrusten uit. Dit weekend kwam een Syriër om het leven. De opstond ontstond nadat Jordaanse veiligheidstroepen een vier jaar oud Syrische jongen hadden overreden. Naast één dodelijk slachtoffer, vielen er een heleboel gewonden.

Volgens de Vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties (UNHCR) heeft de burgeroorlog ook een grote impact op de buurlanden. Zo heeft het aantal Syrische vluchtelingen in Libanon intussen de kaap van 1 miljoen overschreden. Volgens de Wereldbank kostte de Syrische crisis Libanon 2,5 miljard dollar in verloren economische activiteit vorig jaar en zal ze tegen eind dit jaar 170.000 Libanezen in armoede storten. (AVE)

Lees meer over:

Onze partners