'Syrische regering wil deelnemen aan vredesoverleg in Genève onder voorwaarden'

09/01/16 om 16:48 - Bijgewerkt om 16:48

De Syrische regering heeft aan de Verenigde Naties (VN) laten weten dat ze wil deelnemen aan het geplande vredesoverleg eind deze maand in Genève. Damascus wil wel weten welke oppositiegroepen bij de gesprekken betrokken zijn en eist ook een lijst van groeperingen die als terroristisch beschouwd worden.

'Syrische regering wil deelnemen aan vredesoverleg in Genève onder voorwaarden'

Walid al-Muallem © Belga Image

De Syrische minister van Buitenlandse Zaken Walid al-Muallem heeft dat gezegd tijdens een ontmoeting met VN-gezant Staffan de Mistura in Damascus, meldt persagentschap Reuters op basis van informatie van de Syrische staatsmedia.

Zo'n lijst van terroristische groeperingen is al een heikel punt voor de diplomaten want Damascus beschouwt alle groepen die tegen de regering van president Bashar al-Assad strijden, als terroristisch.

De vredesgesprekken in Genève zijn gepland op 25 januari en kaderen in een resolutie van de VN-Veiligheidsraad in december, bedoeld om de verschillende kampen aan tafel te krijgen om een einde te maken aan het conflict dat dit jaar aan zijn vijfde verjaardag toe is en aan circa 250.000 mensen het leven heeft gekost. (KVDA)

Onze partners