Syrische kinderen getuigen: 'Soms droom ik over die ene dode man' (video)

09/02/14 om 16:20 - Bijgewerkt om 16:20

In een aangrijpende video vragen Syrische kinderen aan Rusland om de VN-resolutie die de Syrische grenzen openstelt voor humanitaire hulp, niet te blokkeren.

Op het internet circuleert een aangrijpend filmpje waarin Syrische kindvluchtelingen een boodschap hebben voor Rusland. Ze vragen om de VN-resolutie die de Syrische grenzen openstelt voor humanitaire hulp, niet te blokkeren.

"De ogen van de hele wereld zijn gericht op Sotsji en zijn atleten, maar ondertussen blijft hulp voor Syrië uit", klinkt de begeleidende tekst. "Verhoog de druk op Rusland, zodat Syriërs geholpen kunnen worden."

In het filmpje worden verschillende Syrische kindvluchtelingen aan het woord gelaten. Hun getuigenissen tonen aan hoe moeilijk het was om op te groeien te midden van een burgeroorlog. Ze vertellen over het gemis en de moeilijkheden die hun pad kruisen als vluchteling. Tegelijkertijd zijn hun toekomstperspectieven hoopvol. Ze vertellen dat ze later dokter willen worden of "een advocaat die de mensenrechten verdedigt."

Homs

Ondertussen woedt de burgeroorlog hevig voort in Syrië. Hoewel vorige week een akkoord werd gesloten tussen de VN, de rebellen en de Syrische regering om burgers te evacueren uit Homs, gebeurt dat niet geweldloos.

Volgens de Syrische staatstelevisie zijn al 65 burgers geëvacueerd uit Homs. Ze zouden daarbij beschoten zijn door rebellen.

"65 burgers, allemaal kinderen, vrouwen en oudere mannen zijn geëvacueerd uit de oude stad", meldt het officiële agentschap Sana. (AVE)

Lees meer over:

Onze partners