Syrische imam en Assad-tegenstander doodgeschoten in Londen

08/04/15 om 19:26 - Bijgewerkt om 19:25

In Londen is een Syrische imam doodgeschoten teruggevonden. De zoon van de man was een overtuigd criticus van de Syrische president Bashar al-Assad. De prediker en leerkracht gold niet als radicaalislamitisch.

Syrische imam en Assad-tegenstander doodgeschoten in Londen

De Syrische president Bashar Al-Assad. © REUTERS

De Syrische imam Abdul Hadi Arwani is doodgeschoten in een auto in Londen teruggevonden. De zoon van de man, die als een overtuigd criticus van de Syrische president Bashar al-Assad wordt beschouwd, bevestigde overeenkomstige mediaberichten. De politie had eerder meegedeeld dat het lijk van een man van eind de veertig was gevonden en een moordonderzoek werd ingeleid.

Niet radicaal

"We hebben geen idee wie erachter zit", zei de zoon van het slachtoffer. "Momenteel weten we evenveel als iedereen". Het slachtoffer had zes kinderen en was in de jaren 2005 tot 2011 als prediker actief in de controversiële An Noor-moskee in de West-Londense wijk Acton en was leerkracht in verschillende koranscholen. Hij gold niet als radicaalislamistisch. Aan de moskee hing een bord met de boodschap "we zullen hem erg missen". (Belga/WB)

Lees meer over:

Onze partners