Syrische geweld blijft escaleren: opnieuw meer dan 100 doden

31/01/12 om 09:36 - Bijgewerkt om 09:36

Bij het geweld in Syrië van het regime tegen haar burgers is opnieuw een honderdtal doden gevallen, onder wie 55 burgers.

Een meerderheid van de slachtoffers kwam om in de regio van Homs. Dat heeft het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten gemeld.

Het geweld in Syrië is de voorbije week flink toegenomen. De buitenlandministers van de VS en verschillende Europese landen moeten zich voor de VN-Veiligheidsraad uitspreken over het vredesplan van de Arabische Liga voor Syrië. Rusland, dat (wapen)belangen heeft in Syrië en zich al gedurende het hele conflict uitspreekt tegen buitenlandse inmenging, heeft zich al negatief uitgesproken over dat plan.

'Syrië zal zich blijven verzetten tegen terrorisme'

De Arabische Liga had een observatiemissie naar Syrië gezonden, maar die kreeg veel kritiek omdat ze zich te makkelijk in de luren zou laten leggen door het dictatoriale regime van despoot Bashar al-Assad.

De Syrische minister van Buitenlandse Zaken liet nog optekenen dat Syrië "zich zal blijven verdedigen tegen het terrorisme". Hij beschuldigde er de VS en de westerse landen van "chaos" te willen verspreiden.

De repressie van het verzet tegen het regime van dictator Bashar al-Assad heeft sinds medio maart 2011 al aan duizenden mensen het leven gekost. (Belga/SD)

Onze partners