Syrisch regime: 'Poging om regime te doen vallen, is definitief mislukt'

31/03/12 om 12:47 - Bijgewerkt om 12:46

De poging om in Syrië het regime te doen vallen, is voor eens en altijd mislukt, zo zegt de woordvoerder van het Syrische ministerie van Buitenlandse Zaken.

Syrisch regime: 'Poging om regime te doen vallen, is definitief mislukt'

© Reuters

De poging om in Syrië het regime te doen vallen, is voor eens en altijd mislukt. Dat heeft de woordvoerder van het Syrische ministerie van Buitenlandse Zaken verklaard, verwijzend naar het volksprotest en de strijd van rebellen tegen het regime van dictator Bashar al-Assad.

Het Syrische leger trekt zich terug uit de residentiële zones eens de veiligheid en de burgerlijke vrede zullen hersteld zijn, aldus Jihad Makdessi, op het ogenblik dat regeringstroepen de rebellenbastions in het land proberen te vernietigen.

"De strijd om de staat in Syrië ten val te brengen is eens en voor goed beëindigd, en een nieuwe strijd is begonnen: die van de versteviging van de stabiliteit en de opbouw van een nieuw Syrië", sprak de woordvoerder in een interview met de openbare televisie.

Volgens de zegsman gebeurt de terugtrekking "zonder voorafgaande akkoorden", wat er op kan wijzen dat Damascus ieder idee verwerpt van onderhandelingen rond een staakt-het-vuren, een belangrijke eis van
de internationale gemeenschap. Ook Rusland en China, bondgenoten van het Syrische regime, staan achter deze eis.

Deze harde opstelling tegen het burgerprotest past in de strategie die het Syrische regime al gedurende het hele conflict hanteert: vage beloftes en toegevingen worden gevolgd door harde repressie en meer geweld. (Belga/SD)Lees meer over:

Onze partners