'Syrisch regime bereid chemische wapens te gebruiken'

17/07/12 om 08:09 - Bijgewerkt om 08:09

Het regime van Bashar Assad zal niet aarzelen om chemische wapens te gebruiken tegen zijn eigen bevolking als het in het nauw wordt gedreven. Dat zegt Nawaf Fares, een hooggeplaatste Syrische diplomaat die recent overliep naar de oppositie.

'Syrisch regime bereid chemische wapens te gebruiken'

© Reuters

Volgens Fares, ex-ambassadeur in Irak, zouden dergelijke wapens deels al gebruikt zijn in de stad Homs, zo meldt de Britse omroep BBC. Het is bekend dat Syrië over een aanzienlijke voorraad chemische wapens beschikt. In de buurlanden en het Westen groeit dan ook de bezorgdheid over de veiligheid van die wapens als het regime zou vallen.

Al-Qaeda De Syrische ambtenaar zegt ook dat verschillende zware bombardementen in Syrië georkestreerd zijn door het Syrische regime in samenwerking met Al-Qaeda, die 'vanuit een gemeenschappelijk belang zijn gaan samenwerken'. 'Al-Qaeda zoekt steun en bewegingsruimte, Syrië zoekt manieren om het Syrische volk te terroriseren', aldus Fares aan de BBC.

Intussen wordt gemeld dat de regeringstroepen en de rebellen nu ook in het centrum van de Damascus hevige gevechten voeren. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners