Syrië: minstens 25 doden bij zware gevechten in Aleppo

07/08/12 om 12:05 - Bijgewerkt om 12:05

In het Syrische Aleppo zijn bij zware gevechten minstens 25 rebellen gedood. Dat meldt de Syrische staatstelevisie.

Syrië: minstens 25 doden bij zware gevechten in Aleppo

© Reuters

In het Syrische Aleppo zijn bij zware gevechten minstens 25 rebellen gedood. Dat meldt de Syrische staatstelevisie. De rebellen hadden een elektriciteitscentrale in het commerciële centrum aangevallen en werden teruggeslagen door het leger, luidde het. Iran houdt ondertussen de Verenigde Staten verantwoordelijk voor het lot van de in Syrië ontvoerde Iraanse pelgrims, aldus het agentschap IRNA.

De rebellen veroverden naar eigen zeggen een strategisch belangrijke controlepost van het leger na een strijd van tien uren. De stelling verbindt de noordoostelijke voorsteden met het centrum van Aleppo, aldus een plaatselijke commandant van de rebellen. Volgens hem zet het leger gevechtsvliegtuigen in.

Saïd Jalili, de vertegenwoordiger van de hoogste leider van Iran, ayatollah Ali Khamenei, is in Damascus aangekomen waar hij Syrisch dictator Bashar al-Assad moet ontmoeten. Dat staat op de website van de Iraanse staatstelevisie. Iran is een belangrijke regionale bondgenoot van het Syrische regime.

De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Ali Akbar Salehi gaat op zijn beurt naar Turkije, waar hij met zijn Turkse homoloog Ahmet Davutoglu het over de Syrische kwestie moet hebben. Dat werd vernomen uit Turkse diplomatieke kringen. Turkije ondersteunt de Syrische oppositie.

Teheran zei ook dat de Verenigde Staten verantwoordelijk zijn voor het lot van de in Syrië ontvoerde Iraanse pelgrims, omwille van de Amerikaanse steun aan de gewapende Syrische rebellen. Aangezien Iran en de Verenigde Staten geen diplomatieke betrekkingen onderhouden, bracht Teheran de boodschap aan Washington over via de Zwitserse ambassade, die de Amerikaanse belangen in Iran behartigt. (Belga/SD)

Lees meer over:

Onze partners