Syrië: Merkel en Hollande willen actie van VN-Veiligheidsraad

24/08/12 om 01:48 - Bijgewerkt om 01:48

De Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Franse president François Hollande eisen dat VN-Veiligheidsraad beslissingen neemt over de humanitaire situatie in Syrië.

Syrië: Merkel en Hollande willen actie van VN-Veiligheidsraad

© Reuters

"We gaan erop aandringen dat de Veiligheidsraad de noodzakelijke beslissingen neemt en dat er vooruitgang wordt geboekt in de internationale dialoog, vooral dan op vlak van de humanitaire situatie", luidde het tijdens een gemeenschappelijke verklaring aan de pers na hun ontmoeting in Berlijn.

Humanitaire hulp

"We werken samen met de Europeanen, met al degenen die van mening zijn dat (de Syrische president, red.) Bashar al-Assad niet aan het hoofd van het land kan blijven omdat hij het leven van zijn eigen volk in gevaar brengt", zei Hollande. "Eind augustus hebben we op initiatief van Frankrijk een vergadering met de veiligheidsraad om zover mogelijk te gaan wat betreft de humanitaire hulp."

De VN-veiligheidsraad houdt op 30 augustus in New York een vergadering over humanitaire hulp aan Syrië. Het is evenwel de vraag of Rusland, China, en zelfs de Verenigde Staten op die vergadering van de partij zullen zijn. (Belga/TV)

Onze partners